Back to Top
Houtstralen

Houtstralen

 

Hout dat is bewerkt met verf of lak of vervuild is geraakt door vocht of brand, kan met behulp van een houtstraaltechniek worden hersteld. Dit is vooral wenselijk wanneer de houten constructie zichtbaar is. Bijvoorbeeld in oude stolpboerderijen en monumentale panden. Deze techniek laat uw houtwerk er weer als nieuw uitzien, maar heeft ook een bouwkundig voordeel. Met houtstralen kunnen we hout ontdoen van verf. Dat is soms nodig om houtaantastende insecten, zoals houtworm, uit hout te verwijderen.

 

Houtstralen, hoe werkt dat?

 

Houtstralen is eigenlijk een zandstraaltechniek, waarbij het hout wordt bewerkt met een straalpistool dat onder hoge druk zand of grit tegen het hout afvuurt. Door de extreme druk gecombineerd met de textuur van het grit, laten de verfdelen op het hout los alsof de houtconstructie wordt geschuurd. Bij het houtstralen komt stof vrij en het inademen van stofdeeltjes is schadelijk voor de gezondheid. Schakel daarom een professionele partij in om uw hout nieuw leven in te blazen. RDC-Conservering is gespecialiseerd in houtstralen en werkt uw hout als nieuw af. Kies er eventueel voor om het behandelde hout nadien af te werken met een insecten- en zwammenwerende emulsie om verval tegen te gaan.

Maak direct een afspraak.

 

Grijp direct in

 

Wanneer u zwaktes in uw houtconstructie ontdekt, raden wij aan direct RDC-Conservering in te schakelen. Door vroegtijdig ingrijpen kunnen wij grotere schade aan uw houtwerk en aan uw pand voorkomen. Door houtschade raakt uw pand flink aangetast. De draagkracht van belangrijke balken kunnen afnemen, uw muren worden poreus, de vloeren gaan veren of uw pand zelfs kan verzakken. RDC-Conservering gebruikt hoogwaardige en duurzame materialen om uw hout te verstevigen en te herstellen.

Neem direct contact op voor meer informatie.