Back to Top
Vloerherstel

Vloerherstel

 

In oude panden waarin is gewerkt met een houten skelet, kunnen factoren als houtinsecten, zwammen en vocht hun weerslag hebben op draagbalken in de bouwconstructie. Door aantasting van het hout, kan de draagkracht van het hout afnemen. Natte kelders en kruipruimten, zoals vaak in Amsterdam voorkomen, onder invloed van een fluctuerend waterpeil, kunnen het hout week en zwak maken. Week hout verliest zijn kracht en kan hierdoor doorbuigen. Dit merk je vaak aan een verende vloer.

 

Grijp direct in

 

Wanneer een vloer begint te veren in een woning of bedrijfspand, adviseren wij direct in actie te komen. De verende vloer kan duiden op afname van de draagkracht van het hout. Dat ‘buigt’ als het ware door onder het gewicht. Wanneer het hout volledig is doorgerot, kan er instortingsgevaar ontstaan. Daarom is het noodzakelijk om vloeren tijdig te herstellen wanneer zij beginnen te veren. RDC-Conservering werkt met houtexperts en bekwame timmerlieden die middels herstelwerkzaamheden de vloer kunnen verstevigen.

Neem direct contact met ons op.

 

Technieken om vloeren te herstellen

 

Er zijn diverse technieken voorhanden om de vloer in monumentale panden te verstevigen. Voor vloerherstel kiezen we vaak voor traditionele oplossingen; we vervangen de aangetaste houtonderdelen of balken door nieuwe hout en door nieuwe onderdelen met de oude constructie te verlijmen. Daarnaast kunnen we tijdens een uitvoerige inspectie de kwaliteit en kracht van het hout in het hele pand indiceren. Indien nodig passen we bestrijdingstechnieken toe om houtworm en zwammen uit het hout te verwijderen. Hierbij maken we soms gebruik van de techniek houtstralen om hout te ontdoen van verflagen. Uiteraard kunnen we het bewerkte ‘schone’ hout nadien afsmeren met insectenwerende hars.

 

Vloerherstel door RDC-Conservering

 

RDC-Conservering heeft jarenlange ervaring in houtherstelwerkzaamheden in monumentale panden. Met zorgvuldige precisie gaan wij voor duurzaam behoud van ons Nederlands cultureel erfgoed. Onze experts op het gebied van houtinsecten- en zwambestrijding en timmerlieden gaan gezamenlijk uitvoerig en met precisie te werk om eventuele schade door ‘moe’ hout te beperken en uw houtconstructie te verstevigen. Voor een duurzame toekomst van uw monument!