Back to Top
Gaatjes van de Boktor

Boktor bestrijden

 

Daar waar grenen hout aanwezig is, kan de boktor voorkomen. Boktorren kunnen dus in de kruipruimten van panden alsook op de zolder en de kap voorkomen. De larven van de boktor knagen zich een weg door de houten constructies. Soms is dat zelfs hoorbaar! De larven van de boktor brengen veel schade aan. Het is dan ook raadzaam deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. RDC-Conservering helpt je grondig bij het bestrijden van boktorren!

Bel direct.

 

Werkwijze RDC-Conservering

 

RDC-Conservering is gespecialiseerd in de bestrijding van houtinsecten. Onze werkwijze is als volgt:

1. Inspectie: Wij doen een uitvoerig onderzoek op locatie om het insect te detimineren en de juiste behandeling te kiezen.
2. Deskundig advies: Op basis van onze bevindingen stellen onze bestrijdingsdeskundigen een gepaste aanpak voor. Ieder pand en elke bouwconstructie is anders, daarom zijn er ook verschillende bestrijdingsmethoden om houtinsecten te verdelgen. Aan de gekozen aanpak hangt een prijskaartje. Indien de prijs akkoord is, gaat RDC-Conservering voor u aan de slag!
3. Bestrijding: Afhankelijk van hoe aangetast het hout is geworden en hoe groot de schade is, gaat RDC-Conservering aan de slag met een gepaste bestrijdingsmethode om de beestjes uit uw houtconstructie te verwijderen.

 

Bestrijdingsmethoden

 

RDC-Conservering kiest voor een gepaste behandeling. Soms is het besproeien van het houtwerk met bestrijdingsvloeistof voldoende om de larven te doden. Hiervoor moet het houtwerk wel zijn ontdaan van stof en afwerklagen. Verf, bijvoorbeeld, kunnen wij eerst, indien gewenst, met straalapparatuur en granulaat verwijderen. Vervolgens injecteren we duurzame impregneervloeitstof op het oppervlak van het hout. De beestjes worden afgemaakt en zullen de komende jaren gegarandeerd niet meer terugkomen. De impregneervloeistof blijft ongeveer 10 jaar werkzaam.

 

Snel en effectief

 

Het team van RDC-Conservering werkt met de nieuwste apparatuur en diverse bestrijdingsmiddelen. Onze methoden zijn effectief en inventief. Dat heeft met name in grote bouw- en restauratieprojecten als bijkomend voordeel dat wij snel handelen, direct kunnen herstellen en afwerken en uw werkzaamheden geen vertraging hoeven op te lopen.

 

Grijp direct in

 

Wanneer u kleine gaatjes in uw houtconstructie ontdekt, raden wij aan direct RDC-Conservering in te schakelen. Door vroegtijdig ingrijpen kunnen wij grotere schade aan uw houtwerk en aan uw pand als geheel voorkomen. Door houtinsecten raakt uw hout mogelijk flink aangetast, waardoor de draagkracht van belangrijke balken kunnen afnemen, uw muren poreus worden, de vloeren gaan veren of uw pand zelfs kan verzakken. RDC-Conservering gebruikt hoogwaardige en duurzame materialen om uw hout te verstevigen en beestjes voorgoed uit te roeien.

Neem direct contact op voor meer informatie.