Back to Top
Inspecties

Inspectie en onderhoud abonnement

 

Jaarlijks worden er in Nederland vele miljoenen gespendeerd aan herstel van schade door toedoen van houtaantastende insecten en zwammen. Daarom is het raadzaam uw houtwerk periodiek te laten inspecteren op aantasting. RDC-Conservering biedt inspectie- en onderhoudsabonnementen, waarbij uw houtwerk jaarlijkse of tweejaarlijkse basis wordt gecontroleerd en beginnende houtaantasting direct kan worden aangepakt. Dat helpt uw pand te beschermen en scheelt in de portemonnee.

 

Wat houdt een inspectieabonnement van RDC-Conservering in?

 

Het inspectieabonnement van RDC-Conservering bestaat uit:

• Een visuele inspectie van het houtwerk – voor zover bereikbaar
• Een schriftelijke rapportage, eventueel verrijkt met beeld
• Wanneer er actieve houtaantasting wordt geconstateerd, brengen wij een bestrijdingsadvies uit
• Naar aanleiding van het bestrijdingsadvies, brengen wij een offerte uit om de houtaantasting direct aan te pakken.

 

Inspectieabonnementen zijn met name interessant voor monumenten, zoals molens, kerken, stolpboerderijen en ander cultureel erfgoed. Ook bouwtechnische keuringen op uw houtwerk kunnen door ons worden uitgevoerd. RDC-Conservering streeft naar duurzaam behoud van uw monument!

Aarzel dus niet en neem contact met ons op.

 

Inspectie van monumenten

 

Vooral monumenten zoals kerken, molens, stolpboerderijen en monumentale panden, kennen vaak een oude houtconstructie. Door weer, wind, de tand des tijds en vocht kan de kwaliteit van dit hout afnemen en een welkom toevluchtsoord voor bijvoorbeeld zwammen en insecten worden. Het is dan ook raadzaam om uw monument op jaarlijkse basis te laten controleren. Bouwkundige keuringen op houtwerk kan RDC-Conservering voor u uitvoeren. Wij inspecteren het hout bijvoorbeeld door er kleine gaatjes in te boren en de mate van weerstand van het hout te meten. Ook kunnen wij direct signaleren of er houtworm of schimmels aanwezig zijn.

Maak direct een afspraak.

 

Onderhoudscontracten

 

RDC-Conservering biedt diverse onderhoudscontracten om uw monument, pand of woning op periodieke basis te laten onderhouden. Zo kunnen wij uw hout inpregneren met beschermende hars als preventieve behandeling tegen (terugkeervan) houtworm, andere houtaantastende insecten en zwammen. Ook via vochtmetingen en resistograafmetingen, kunnen wij de kwaliteit van uw houtconstructie in kaart brengen en herstelwerkzaamheden uitvoeren.

 

Wat houdt een onderhoudscontract van RDC-Conservering in?

Wanneer uw monumentale pand gebouwd is met houten onderdelen, bevelen wij een onderhoudscontract aan. Hiermee kan RDC-Conservering op periodieke basis onderhoudswerkzaamheden verrichten aan uw houten constructie. Hierdoor blijft uw houtwerk intact en kunnen we houtaantastende insecten en zwammen of overmatig vocht tijdig voorkomen.

Ga naar de pagina Houtherstel of neem contact met ons op