Back to Top
Houtworm

Houtworm bestrijden

Wanneer we het hebben over houtworm, hebben we het eigenlijk over larven van verschillende houtwormkevers. Deze larven eten hout en boren zich al etend een weg door houten voorwerpen en constructies. Houtworm is te herkennen aan kleine ronde gaatjes in het hout en vrijgekomen ‘boormeel’; de uitwerpselen van de larve die lijken op fijn zaagsel.

 

Neem direct maatregelen tegen houtworm

 

Houtworm is reden voor maatregelen! Een plaag kan namelijk steeds weer terugkomen en uitbreiden naar ander hout. De eetlust van de larven tast uw hout bovendien onherstelbaar aan. RDC-Conservering gaat grondig te werk bij het verwijderen van houtworm. Wij bestrijden de larven en de kevers. Vervolgens herstellen we en bewerken we het hout zodanig, dat houtworm voorgoed wordt verbannen.

Bel direct.

 

Houtworm bestrijden in meubels

 

Ook houten meubels kunnen ten prooi vallen aan houtworm. Zij komen met name voor in naald- en loofhout dat onbehandeld en droog is, maar ook andere houtsoorten kunnen ten prooi vallen aan het houtaantastend insect. Al etend boort de larve van de bonte knaagkever zich een weg onder het oppervlak van de meubels, waardoor het houtwerk poreus wordt en constructieve sterkte verliest. RDC-Conservering is niet alleen gespecialiseerd in het verwijderen van houtaantastende insecten, maar wij kunnen uw hout ook zodanig behandelen dat de houtworm wordt uitgeroeid. Ook herstelwerkzaamheden vallen onder ons aanbod. Dus treft u houtworm in kasten, tafels, vloeren of andersoortige meubels? Dan staat RDC-Conservering paraat met de juiste, duurzame oplossing voor uw houtwerk.

 

Gassing en zuurstofarme behandeling

 

In een opslag voor meubels, in een magazijn van een meubeldepot of een aanbieder van woonartikelen bijvoorbeeld, kan houtworm vrij spel krijgen. Om houtaantastende insecten zo snel mogelijk te verwijderen, maakt RDC-Conservering gebruik van gassingen of zuurstofarme behandelingen. Zo kunnen we ook gemakkelijk insecten uitroeien op moeilijk bereikbare plekken. Voor deze methode werken wij samen met specialisten op het gebied van gassingen.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

 

Werkwijze RDC-Conservering

 

RDC-Conservering is gespecialiseerd in de bestrijding van houtinsecten. Onze werkwijze is als volgt:

1. Inspectie: Wij doen een uitvoerig onderzoek op locatie om het insect te detimineren en de juiste behandeling te kiezen.
2. Deskundig advies: Op basis van onze bevindingen stellen onze bestrijdingsdeskundigen een gepaste aanpak voor. Ieder pand en elke bouwconstructie is anders, daarom zijn er ook verschillende bestrijdingsmethoden om houtinsecten te verdelgen. Aan de gekozen aanpak hangt een prijskaartje. Indien de prijs akkoord is, gaat RDC-Conservering voor u aan de slag!
3. Bestrijding: Afhankelijk van hoe aangetast het hout is geworden en hoe groot de schade is, gaat RDC-Conservering aan de slag met een gepaste bestrijdingsmethode om de beestjes uit uw houtconstructie te verwijderen.

 

Bestrijdingsmethoden

 

RDC-Conservering kiest voor een gepaste behandeling. Soms is het besproeien van het houtwerk met bestrijdingsvloeistof voldoende om de larven te verwijderen. Hiervoor moet het houtwerk wel zijn ontdaan van stof en afwerklagen. Verf, bijvoorbeeld, kunnen wij eerst, indien gewenst, met straalapparatuur en granulaat verwijderen. Vervolgens injecteren we duurzame impregneervloeitstof op het oppervlak van het hout. De beestjes worden afgemaakt en zullen de komende jaren gegarandeerd niet meer terugkomen. De impregneervloeistof blijft ongeveer 10 jaar werkzaam.

 

Snel en effectief

 

Het team van RDC-Conservering werkt met de nieuwste apparatuur en diverse bestrijdingsmiddelen. Onze methoden zijn effectief en inventief. Dat heeft met name in grote bouw- en restauratieprojecten als bijkomend voordeel dat wij snel handelen, direct kunnen herstellen en afwerken en uw werkzaamheden geen vertraging hoeven op te lopen.

 

Grijp direct in

 

Wanneer u kleine gaatjes in uw houtconstructie ontdekt, raden wij aan direct RDC-Conservering in te schakelen. Door vroegtijdig ingrijpen kunnen wij grotere schade aan uw houtwerk en aan uw pand als geheel voorkomen. Door houtinsecten raakt uw hout mogelijk flink aangetast, waardoor de draagkracht van belangrijke balken kunnen afnemen, uw muren poreus worden, de vloeren gaan veren of uw pand zelfs kan verzakken. RDC-Conservering gebruikt hoogwaardige en duurzame materialen om uw hout te verstevigen en beestjes voorgoed uit te roeien.

Neem direct contact op voor meer informatie.