Back to Top
www.rdc-conservering.nl
Bijlestaal 48K Broek op Langedijk, 0226 - 70 12 45

Fundamentsafdichting bij vochtige muren

 

Vocht in een gebouw trekt vaak op via het funderingsmetselwerk en de spouwmuren, totdat er vochtplekken boven de plinten ontstaan. Optrekkend vocht in de wanden, leidt tot zeer onwenselijke situaties. Allereerst bladdert de muurverf van de wanden, maar na verloop van tijd raakt ook het pleisterwerk aangetast en worden de wanden poreus. Wanneer er vochtplekken zichtbaar worden op de muren, kan er onder het oppervlak al grote schade door vocht zijn ontstaan. Vloerbalken kunnen door vocht beginnen te rotten, houtzwammen krijgen vrij spel en ook houten constructies onder de vloer kunnen hun draagkracht verliezen. Cappilaire vochtbestrijding, oftewel het tegengaan van vocht dat boven de fundering uitkomt, is dan noodzakelijk. Vocht wilt u zo snel en effectief mogelijk bestrijden, voor een duurzame toekomst van uw gebouw. Fundamentsafdichting kan daarbij helpen.

 

Waardoor ontstaan vochtproblemen?

 

Vochtproblemen ontstaan vaak onder de vloer van de begane grond. Soms is een fluctuerend waterpeil de oorzaak van vochtproblemen, maar ook lekkage van rioleringen, verzakkingen van de bodem, grondwater, extreme regenval en onvoldoende ventilatie kunnen vochtproblemen in de hand werken. Uiteraard dienen eerst de oorzaken van vochtproblemen te worden aangepakt, alvorens RDC-Conservering vochtvedrijvende maatregelen en herstelwerkzaamheden kan uitvoeren.

 

Wat is fundamentsafdichting?

 

Soms is het fundament van een pand of het metselwerk niet meer bestand tegen vocht van buitenaf. Om te voorkomen dat muren doordrenkt raken – met alle gevolgen van dien – past RDC-Conservering een elastische bitumcoating aan op de muur. Dit goedje zorgt ervoor dat muren de hoeveelheid vocht kunnen weerstaan. Hierdoor kan het muurwerk in het pand drogen, waardoor het vochtpeil in het pand stabiliseert. Dat is gezonder voor u en voor uw pand!

Maak direct een afspraak.